Om oss


Jag heter Maria Pettersson, men kallas för Mia. Arbetar som förskollärare i Haninge kommun. Jag bor i Västerhaninge som ligger ca 3 mil söder om Stockholm mot Nynäshamn, tillbringar även mycket tid i Östervåla som ligger ca 5 mil norr om Uppsala där jag och Ronny min man har ett hus.

Vår första collie skaffade vi 1991 en Blue merle tik från Rymmarn´s kennel vid namn Rymmarn's Noble Nelly sen har det bara rullat på och jag är rasen trogen.   Jag tycker det är roligt att jobba med mina hundar och har tävlat lite med dem för skojs skull.  Jag har suttit i styrelsen/kommittén för Svenska Collieklubbens Östra lokala aktivitetsområde under många år, Både som ledamot, sekreterare och som ordförande.

Att kennelnamnet blev Lillkråkans  beror på att Iris kallas av husse för kråkan och eftersom det är hon som blev mamma till vår första kull våren 2012, Var valet enkelt vår lilla kråka, Lillkråkans Collie.

Målet är att föda upp friska, mentalt stabila och vackra Collie. För att lyckas med det vill vi gärna att ni valpköpare höftledsröntgar, ögonlyser och gör MH (mentalhundsbeskrivning som jag ordnar för hela kullen)  och exteriörbeskriver så att jag kan utvärdera valpkullarna och se hur jag ska gå vidare.   
Jag vill också fortsätta att ha kontakt med er och ordna valpträffar, MH mm. Är ni intresserad av att gå kurser, kanske tävla med er hund blir ingen gladare än jag. Alla hundar mår bra och behöver någon form av aktivering.

Alla valpar är när de säljs

Registrerade i SKK, Veterinärbesiktade, avmaskade, Chippade, Ögonlysta, vaccinerade samt dolda fel försäkrade i tre år.

Jag tillämpar fri prövningsrätt. vilket innebär att jag själv väljer vilka/vem som får köpa valp av mig.